Livet i klubben
Søg på GJUK.dk
Søg:  
GJUK.dk > Leder >

Leder

Skrevet d. 05/08-2018 af Tage Nielsen

Hermed vores program for resten af august måned. Det gælder fra skolestart og måneden ud. Tilgang til

Velkommen til en ny klubsæson

 

programmer - klik på linket til venstre i menuen.

 

Der sker lidt forskelligt i klubben, når skolen igen starter.

Til gengæld har det været en meget stille juli måned, hvor klubben for første gang nogensinde har været lukket i 2 uger. Vi håber det har været til at leve med, men vi hører gerne fra Jer om, hvordan I har oplevet dette!!

 

Velkommen til en ny klubsæson

 

Vi havde en forrygende god Sveriges tur fra den 1.-6. juli! Det er udsagnene fra såvel børn(60 børn var med) som fra de voksne, der var med. På trods af, at vi kun var 3 faste medarbejdere fra klubben med på turen, så gik det fantastisk. De friske andre voksne(Susanne, Irvin, Nicolaj, Emma og Sidsel) vi fik med på turen – gjorde det umanérligt godt. Det var bare fantastisk.


Se evt. billeder fra turen her i billedgalleriet til venstre i menuen.
I uge 29 havde vi 10 børn med på Røde Kors Ungdoms Ferielejr på Sletten ved Himmelbjerget. Det var en dejlig oplevelse for alle!


Der var i øvrigt indslag fra lejren i nyhederne på TV2 Østjylland.


Her i Galten området har der været nogenlunde fredeligt. Der har ikke været større udfordringer. De unge har mødtes udenfor om aftenen/natten i det dejlige sommervejr. Og der er da også blevet indtaget en del alkohol i den forbindelse.


Vi har fra klubbens side runderet byen såvel dag som aften og har ikke mødt større problemer. Det skal dog siges, at der ikke skal meget til i den lokale debat før folk reagerer, hvis nogen har "glemt" at rydde op efter sig.


Fra den 30. juli til den 3. august var 21 unge fra ungdomsklubben afsted på tur til Holland. Også denne tur gik rigtig fint. Der er masser af billeder at se - også i galleriet til venstre på hjemmesidens forside.


Afslutningsvis vil vi sige på gensyn i klubben! Vi håber at se børnene talstærkt når hverdagen igen indtræffer, når skoleferien slutter!!

Og vi glæder os til at se "de gamle" miniklubber i juniorklubbuen.


Der er nogle ændringer i forhold til at gå i miniklubben. Garderoben er nu i stueplanet ved toiletterne og kontoret. Der skal ikke krydses ind eller krydses ud, når børnene kommer og går. Klubben indbetales stadig et beløb på medlems kontoen hver måned. Men nu kun kr. 50,00. Samtidig er prisen også noget lavere for klubtilbuddet, nemlig kr. 620 pr. måned(prisen for 4. klasse - mod kr. 1.345 tidligere.
Vi glæder os til fortsat at se jer alle i klubben!! Også de nye 4.klasser.

Og i det hele taget håber vi, at der mange børn og unge, der møder op og bruger klubben og de tilbud klubben stiller til rådighed.

Der er brug for klubben i Galten og det kræver børn, unge og voksnes opbakning.

Den håber vi er til stede. Og vi hører meget gerne fra enhver, som har kommentarer, spørgsmål eller forslag til klubben.

På gensyn og mange hilsner
Tage

 

 


Kan I forestille jer et Galten uden GJUK?

GJUK har en lang historie i Galten og er på mange måder en kulturbærer for børn og unge i og omkring vores dejlige by.


GJUK har i mange år været dybt involveret i et væld af aktiviteter for og omkring byens unge i kraft af bl.a. Byfesttelt, opsøgende arbejde igennem den matrikelløse klub, Skateparken og ikke mindst de mange aktiviteter og ture, også ud af landet, i klubregi.


I de senere år, har klubben desværre været presset af en forringet økonomi på grund af offentlige besparelser og har, af flere omgange, måtte skære ned i personalet. På trods af dette, er det vores oplevelse, at GJUK til stadighed har kunnet tilbyde en bred vifte af kvalitativt stærke tilbud til det enkelte medlem og at den har formået at opretholde traditionsrige ture og arrangementer.


På trods af ovenstående oplevelse af et højt kvalitativt tilbud, oplever GJUK i år et voldsomt stort fald i indmeldte børn. GJUK har siden august haft 54 udmeldinger, hvilket har en kæmpe negativ påvirkning på klubbens økonomi. En påvirkning som hverken bestyrelse eller ledelse i længden kan sidde overhørig, og i den sidste ende må reagere på.


Vi mener, at GJUK har en kæmpe betydning for børn- og ungemiljøet i Galten by (og omegn). Vi mener, at et Galten uden GJUK ville være en by med et væsentlig forringet tilbud til børn og unge. Men virkeligheden er, at GJUK er mere presset end nogensinde pga. et, i år, voldsomt faldende børnetal og kontinuerlige rammebesparelser.
Så spørgsmålet er om man kan forestille sig et Galten uden GJUK der:


- samler og danner børn og unge i Galten og omegn.


- er medskaber af trygge rammer for ungelivet i Galten og omegn; og ikke kun en tryghed for de unge, men også for forældre.


- arbejder intenst med at skabe relationer i det lokale ungeliv


- er opsøgende i lokalmiljøet igennem den Matrikelløse klub


- er til stede i Skateparken i et pædagogisk øjemed


- tilbyder daglige pædagogiske aktiviteter samt ture i ind- og udland


Vi vil til hver en tid gerne have input til hvordan vi kan forbedre GJUK, inden for de rammer vi har, og vil tage imod ideer med kyshånd og er villige til at gøre alt hvad der er muligt for at imødekomme børn, unges og forældres ønsker og behov.


Faktum er dog, at ændrer børnetallet sig ikke i en positiv retning, så vil GJUK være voldsomt økonomisk presset allerede i august 2018, da vi, samtidig med de mange udmeldelser i år, får en 3. klasses årgang med færre elever end tidligere år.


På vegne af GJUK's personale, ledelse og bestyrelse
Kristian L. Amdisen
Bestyrelsesformand


 

 

 

 

« Tilbage